Welpen

welpen7-11Jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar heten bij Scouting ‘Welpen’ (vroeger ‘Esta’s’). Ze spelen samen in de jungle, waar ze met Mowgli en Shanti op pad gaan en allerlei dieren tegenkomen. Samen met deze dieren beleven de Welpen spannende avonturen!

Een groep Welpen wordt een ‘horde’ genoemd. De horde is vervolgens weer opgedeeld in kleine, vaste groepjes. Zo’n groepje heet een ‘nest’ en ieder nest draagt de naam van een kleur. In elk nest krijgen twee kinderen wat meer verantwoordelijkheden dan de andere kinderen. De Welp die aan het hoofd staat, heet een ‘gids’, de tweede welp heet een ‘helper’.

120px-Speltakteken_welpen_2010Welpen hebben opkomst op zaterdag ochtend van half 10 tot half 12. Wil je meer weten, neem dan contact op met de welpenleiding; [email protected].