Vrijwilligers

vrijw21jaarenouderScouting wordt gerund door vrijwilligers, op bestuurlijk en op uitvoerend vlak en zowel op groepsniveau als op regio-, landelijk- en internationaal- niveau. Op landelijk en internationaal niveau zijn enkele beroepskrachten werkzaam.

Bij onze groep is iedereen vrijwilliger. De begeleiders, het bestuur en de klusjesman. Iedereen investeert stapels tijd en krijgt daar veel voor terug: blije jeugdleden die een mooie ontwikkeling doormaken. Onze vrijwilligers krijgen geen vrijwilligers vergoeding. De begeleiders zelf zijn zelfs ook lid van de vereniging en betalen dus ook gewoon contributie. Veel mensen denken dat de begeleiding betaald wordt, dit is dus geheel onterecht.

Wilt u onze groep helpen, dan bent u meer dan welkom! Als begeleiding, als bestuurslid, als klusjesman, om te helpen op de bazaar of de havendag, op een kamp als kookstaf, etc., etc.

Trainingen

Voor begeleiders en veel andere vrijwilligersfuncties zijn er trainingen vanuit Scouting Nederland.

Meer weten

Wil je meer weten, mail dan voorzitter Huub van der Zande; Mail de voorzitter.