Landelijk en internationaal

Scouting is meer dan Scouting Zierikzee. Scouting zit (op een enkele uitzonderingen na) in elke land op de wereld en door alle lagen van de bevolking.

Scouting gaat dan ook al even mee; scouting is opgericht in 1907 in Groot Britanie. In die tijd was Scouting nog heel anders, maar de maatschappij was toen ook heel anders.

Regio’s

Scouting Nederland is verdeeld in 44 regio’s. Onze groep zit in de Regio Zeeland; www.scoutingzeeland.nl. Op regionaal niveau worden voor elke speltak jaarlijks verschillende activiteiten georganiseerd. Daarnaast vinden de trainingen voor begeleiding plaats op regionaal niveau.

Landelijk

De drijvende kracht acheter het Scoutingspel zoals wij dat spelen bij onze groep, de Scoutfit bouse, trainingen voor begeleiders, een hele stapel aan landelijke evenementen en een stuk administratie  is Scouting Nederland, scouting.nl. Scouting Nederland is een stichting gevestig in Leusden waar beroepsrachten en vrijwilligers samenwerken aan het verbeteren van Scouting.

Op landelijk niveau worden onder andere Nationale Jamboree’s geoganseerd. Dat zijn grote kampen waar groepen uit het hele land samenkomen om een week lang activiteiten te doen.

Sommige leden van onze groep zijn als vrijwilliger actief op landelijk niveau, zij denken bijvoorbeeld mee over het scoutingspel en organiseren evenementen voor Scouts uit het hele land.

Internationaal

Scouting is bij uitstek een internationaal iets. Scouting zit over de hele wereld. Er zijn twee wereldweide scoutingorganisaties: WOSM, scout.org, en WAGGGS, wagggsworld.org, die nauw samenwerken. Scouting Nederland is lid van beide. Verschillende leden van onze groep zijn als vrijwilliger actief op internationaal niveau. Zij denken bijvoorbeeld mee bij internationaal scoutingbeleid nemen deel of organiseren internationale bijeenkomsten om kennis en ervaring op internationaal uit te wisselen.

Elke vier jaar zijn er grote Internationele Jamborees waar scouts van bijna alle landen samen komen. Ook leden van onze groep gaan hier vaak naar toe, al deelnemers, medewerkers en begeleiding.