Opkomsten

Onze Scoutinggroep kent vijf speltakken (leeftijdsgroepen). Elke speltak heeft zijn eigen wekelijkse opkomst (activiteit) en eigen kampen.

Hoe gaat dat nou, zo’n opkomst?

Openen en sluiten

Vanaf de bevers tot en met de roverscouts beginnen en sluiten we de opkomsten met de hele speltak. De manier waarop verschilt per speltak. Dit zijn ook de momenten waarop de kinderen iets kunnen vertellen of waarop de leiding zaken uitlegt, bespreekt of uitdeelt. Het openen en sluiten is als het oversteken van de ‘grens’. Binnen deze grenzen gelden de regels van het Scoutingspel.

Aanwezig en afmelden

Het is natuurlijk de bedoeling dat uw kind iedere opkomst aanwezig is. Het leidingteam doet elke week haar uiterste best om een leuk en actief programma voor te bereiden. Kan uw kind een keer niet komen? Bel of mail dan op tijd naar de leiding om dit te laten weten!

Op kamp

Kamp en kamperen zijn elementen die bij Scouting horen en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. De bevers beginnen met een nachtje logeren in het eigen clubhuis. De welpen gaan verder van huis en slapen in het Scoutinggebouw van een andere groep. De scouts gaan meestal in Nederland kamperen, terwijl de explorers voor hun kamp op expeditie in Europa gaan en de roverscouts zelfs soms buiten Europa op kamp gaan.

Kampgeld

Het kampgeld is geen onderdeel van de contributie. Voor elk kamp moet dus extra betaald worden. Het kampgeld komt dan ook geheel ten goede aan de kinderen die meegaan.