Veiligheid

Spelen in een veilige omgeving is belangrijk bij Scouting. Kinderen en jongeren moeten zich in een uitdagende omgeving kunnen ontwikkelen door het spelen van het Scoutingspel. Ook op het vlak van sociale veiligheid zijn er duidelijke afspraken gemaakt en worden er handvatten geboden. Zo vragen wij van al onze vrijwilligers een Verklaring Omtrent het Gedrag en streven we ernaar dat er binnen ieder leidingteam in ieder geval één iemand met een EHBO-diploma is. Daarnaast volgen alle begeleiders (en ook veel niet-begeleiders) speciaal ontwikkelde trainingen van Scouting Nederland.

Jongvolwassenen begeleiders

Scouting is een jeugd- en jongerenorganisatie. Dat betekend in veel gevallen ook dat veel van onze begeleiders en andere vrijwilligers jongvolwassenen zijn. Zij studeren door het hele land of zijn net begonnen aan hun eerste baan. Desalniettemin hebben ook zij de speciaal ontwikkelde trainingen van Scouting Nederland gevolgd of volgen deze. Het is goed om te beseffen dat vanuit de groep deze jongvolwassenen intensief begeleid worden door meer ervaren vrijwilligers.