Scouts 11-15 jaar

Na vier jaar Welpen is het tijd voor een nieuwe uitdaging; die krijgt de jeugdleden bij de speltak ‘Scouts’! De Scouts zijn meiden en jongens van 11 tot 15 jaar. Een groep Scouts heet een ‘troep’. Leuke spellen doen, je eigen film opnemen, primitief koken of het lopen van tochten; bij de Scouts doe je het allemaal!

Bij de Scouts gaat het vooral om het werken in ‘ploegen’; dit zijn de groepen waarin de Scouts binnen de troep zijn opgedeeld. Bij de Scouts leer je van alles, niet alleen van de leiding, maar ook van de oudere kinderen in de groep. Ook is het mogelijk om binnen de ploeg ploegleider of assistent-ploegleider te worden, een kind krijgt dan net zoals bij de Welpen wat meer verantwoordelijkheid. Uitdaging en samenwerking staat centraal bij deze speltak.

Scouts hebben opkomst op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:30 uur. Wil je meer weten, neem dan contact op met Stéphan van der Meer, teamleider van de Scouts.